Duvar Kağıdı ve Kaplaması Çeşitleri ve Özellikleri Googlede Ara



Duvar yüzeyleri dekorasyon yapılan mekanda istenilen etkiyi yaratmak için kullanılan en geniş yüzeylerdir. Aynı ortamda renkler ve dokularla birbirinden çok farklı etkileşim yaratmak mümkündür. Bu nedenle duvarlarda kullanılan malzemelerdeki çeşitlilik mümkün olduğunca çoğalmaktadır. Bu seçeneklerden biri de duvar kağıtlarıdır. Görsel açıdan incelendiğinde; uygulanacak renk, desen, doku gibi öğeler uygulama öncesi birebir müşteriye sunulur. Müşteri çıkacak sonucu önceden bilir. Kullanılacak desenlerde ise alternatif çokluğu, müşteriye sonsuz seçenek sunar.

Duvar kağıdı çeşitleri
Vinil Duvar Kaplamaları
Doğal Duvar Kaplamaları
Tekstil Duvar Kaplamaları
Kağıt Esaslı Duvar Kağıdı
Boyanabilir Duvar Kağıdı

Vinil duvar kaplamaları
Kağıt arkalı vinil duvar kağıdı: En yaygın kullanılan duvar kağıdıdır. Kaliteli kağıt üstüne çeşitli metodlarla desen basılır ve pvc ile yekpare kaplanır (Solid veya Expanded). Çok geniş desen ve renk seçeneği ile her türlü mekanlarda kullanılabilinir. Dayanıklı, su geçirmez ve kolayca silinebilirler. Bazı ürünlerin yapışkanı sürülmüştür. Bazı özel üretimler hariç genellikle rulo olarak satılır ve rulolar 52/53 cm eninde ve 10 m boyundadır. Avaraj ağırlıkları 150/250 gr/m2 dir. Rulolar üretim sırasında düzgün kesilmiştir, üst üste bindirmeden ve arada boşluk bırakmadan yanyana yapıştırılır.

Kumaş arkalı vinil duvar kağıdı: Daha çok yoğun trafik olan mekanlarda tercih edilir. Çok uzun seneler uygun bakım ile yeni gibi kalabilir. Islak sünger ve sabunla temizlenir, darbe ve güneş ışığına karşı dayanıklıdır. Enlerin geniş olması uygulama hızını artırır, ruloların uzun olması ise tavan yüksekliğinden bağımsız olarak zayiatın azalması anlamına gelir. Yatırım maliyeti diğer vinil kağıtlara göre fazladır, ancak işletme maliyeti çok düşüktür. Uzun seneler sonra bile aynı desen ve renk tekrar üretilebilir. Uluslararası yangın, ses ve dayanıklılık standardlarına uygun üretimlerdir. İşyerleri, otel, kafeterya-restorant ve hastanaler için önerilir. Talep halinde anti-mikrobik korumalı üretilebilir.

Genişlik: 132/137 cm (52/54”)
Rulo boyu: 30 metre civarında
Ağırlıklar: 12 oz/LY= 271 gr/m2 - 15 oz/LY= 339 gr/m2 - 18 oz/LY= 407 gr/m2 - 20 oz/LY= 452 gr/m2

Doğal duvar kaplamaları: Doğal liflerin örgü, sepme veya press şeklinde genellikle kağıt taban üzerine yapıştırılması ile üretilir. Malzemenin doğası gereği üretimlerde ton ve kalınlık farkı olabilir ve ek yerleri belli olur. Temizliği ve uygulaması özel itina ister.

Hasır (En yaygın kullanılan doğal duvar kaplaması tipidir.)
Mantar
Kağıt lifleri
Çeşitli sert yongalardan (mika, porselen, taş vs) ve ****l fiberlerden üretilenler ürünleride bu grupta toplayabiliriz.

Tekstil duvar kaplamaları:
Tek bir hammaddeden veya birkaçının birleşiminden meydana gelebilir. Genellikle kağıt tabanlı duvar kağıtlarıdır. Ancak son zamanlarda non-woven taban yaygın olarak kullanılmaktadır. Uygulaması ve bakımı özel itina ister.
Doğal lifler:
Pamuk, keten, ipek.
Sentetik lifler:
Polyester, akrilik, poliamid, viskoz.

Kağıt esaslı duvar kağıdı:
Üzerine vinil kaplanmamış gekleneksel duvar kağıdıdır. Üretim ve kullanım alanları oldukça daralmıştır. Uygulaması kolaydır ancak az nemli bezle temizlenebilir, güneş ışığına dayanıklı değildir.

Kullanım alanları:
Genellikle bebek / çocuk odalarında düz tipleri, dokulu (textured, embossed) tipleri ise genel amaçlı ekonomik çözümler için kullanılmaktadır.

Boyanabilir duvar kağıdı:
Genel olarak cam tekstilden üretilen beyaz dokulu duvar kaplamasıdır. Uygun boya ile boyanır ve dokulu olması nedeniyle farklı görünümler elde edilebilinir. Enaz 3-5 sefer boyanabilir.
Dekor dekorasyon estetik tadilat bakım onarım

0 yorum:

Blog Archive

Rapor


Ekonomi İş Emlak
TopOfBlogs

baglantilar