Zemin Kaplama, PVC Döşeme Googlede Ara

Neye ihtiyacımız var?

Malzemeler
PVC, Tutkal, çek pas
Aletler
Maket bıçağı, çengelli halı bıçağı, dişli tarak, çelik mastar, mezura, çelik metre, mala, falçata





Odanın Ölçüsünü Alalım:PVC’yi döşemeyi düşündüğümüz odanın ölçüsünü mezura yardımıyla ölçelim ve döşeyeceğimiz alanın ölçüsünü alalım.
2.

PVC’yi yerleştirelim: Kullanmayı düşündüğümüz PVC’yi odamıza serelim (PVC’yi tersten ve çok zaman geçirmeden sermeliyiz). PVC rulo halinde bekletilirse havanın neminden dolayı sertleşebilir.
3.

PVC’nin kesilmesi: PVC’nin fazla olan kısmını döşemesi yapılacak olan odanın, şerit metre yardımı ile alınan ölçüsüne göre çelik mastar yardımıyla keselim. (Kesim yapıldıktan sonra malzemenin düz olan yüzünü çevirelim).
4.

PVC’nin tutkalla yapıştırılması: PVC’yi yapıştırmak için, tutkalı taraklı mala yardımıyla, uygulama başladığımız duvar kenarından itibaren, ince bir tabaka halinde PVC’nin kaplayacağı tüm alan üzerine yayalım. 10 dk. bekledikten sonra PVC’yi tutkalı sürülmüş olan zemine yapıştıralım (Tutkal ince bir tabaka halinde zemine sürülmelidir).
5.

Sabit mobilyalar için PVC kesilmesi: Sabit mobilyanın kenar kısımlarına gelen PVC’nin fazlalık kaln parçasını, dolabın köşelerinden başlayarak maket bıçağı yardımıyla keselim. Boşluk olmaması için dolabın tam dip kısımlarından başlayarak kesim yapalım (Duvar kenarındaki fazlalıkları da maket bıçağıyla kesebilirsiniz).
6.

Birden fazla PVC parçası olduğunda tutkallama: Eğer, döşeme yapılacak olan odada birden fazla PVC kullanılarak ek yapılacaksa PVC’leri birleşme yerlerinden dışarıya doğru ayıralım, ortaya çıkan zemine tutukalı dökelim ve tırnaklı mala yardımıyla zemine yayalım. 10 dk. bekledikten sonra yaklaşık 2cm. üst üste gelecek şekilde yapıştıralım.
7.

PVC’nin ‘çek pasla’ zemin üzerine yapıştırılması: Altta kalan havayı almak için tutkalla yapıştırılmış olan PVC’nin üzerinde çek pası ileriye ve geriye doğru hareket ettirelim. Böylece PVC hem daha iyi yapışmış olacak hem de allta kalan havası alınacak.
8.

İki uçtan birleşen PVC parçasının kesilmesi: Orta kısma tutkal sürdükten sonra sağdan ve soldan birleştirdiğimiz üst üste gelen PVC parçalarının fazlalık olan kısımlarını mastar ve falçata yardımıyla keselim.
9.

Süpürgeliğin takılması: Aldığımız süpürgelikleri duvar kenarlarına yerleştirelim. 75 cm.’de bir, beton çivisini çekiç yardımı ile süpürgelikleri duvara çakalım.
10.

Geçiş profilinin montajı: Geçiş profillerinin altında varsa, çift taraflı bandı çıkaralım, Çift taraflı bant yoksa geçiş profilinin altına silikon sürelim. PVC’nin temizlenmiş olan boşta kalan kısmına yapıştırarak yerleştirelim (Geçiş profilleri, odaların diğer odalara geçiş yerlerinde kullanılır. Geçiş yerlerine PVC kaplanamadığı için, boşta kalan bu kısımlara geçiş profilleri konulur. Örn:kapı ağzı) İki elimizle bastırarak yapıştıralım.


ÖNERİ

*Tutkalı sürdükten sonra 10 dk. bekleyelim (Geçirgen olmayan, hava almayan zeminlerde tutkalın daha fazla beklemesi gerekiyor). Tutkalın kuruyup kurumadığını malzemeyi yapıştırmadan önce kontrol edelim. Tutkalın çözülmesini istiyorsak alkol kullanabiliriz. Malzeme kirlendiğinde sentetik tinerle silinebilir.

*PVC satın alırken, genel kalınlıktan çok koruyucu tabakasının kalınlığına dikkat edelim. Alev almayan, kolay temizlenen, çok kaygan olmayan, kimyasal maddelere karşı dayanıklı, alttan ısıtmaya karşı dayanıklı, rengi çabuk solmayan PVC’leri satın almamız gerekiyor.

0 yorum:

Blog Archive

Rapor


Ekonomi İş Emlak
TopOfBlogs

baglantilar